Dakterras

Een dakterras is een zeer goede manier om van de beschikbare ruimte gebruik te maken, ook wanneer dit niet op de begane grond is. Bij Lawo Woudenberg nabij Soest hebben wij ook voor dakterrassen geschikte mogelijkheden, waarbij wij rekening houden met onder andere het gewicht en de afwatering. Er zijn vele mogelijkheden om uw dakterras naar eigen stijl vorm te geven, onder andere dankzij de keuze voor de tegels. Heeft u nog geen dakterras en wilt u deze aanleggen? Vraag onze specialisten dan gerust om informatie, zij kunnen u voorzien van de nodige informatie en aandachtspunten bij het bouwen van een dakterras. Wij helpen u graag om het beste uit uw balkon, tuin, of dakterras te halen!

Dakterras tegels

Een belangrijk onderdeel van het aanleggen of opknappen van het dakterras is het uitkiezen van de tegels. Als u graag kiest voor onderhoudsvriendelijke tegels, gaat ons advies uit naar gecoate of keramische tegels. Een goede vloer op uw dakterras voldoet aan een aantal eisen. Voor de veiligheid is het belangrijk om geen tegels uit te kiezen die van nature al glad zijn. Op een dakterras heeft u namelijk eerder last van vorst, dus hierin raden wij aan om altijd aan de veiligheid te denken. Ook is het verstandig om bij het plaatsen van tegels op het dakterras terrasdragers te gebruiken. Onze specialisten kunnen u hier alles over vertellen en voorzien van advies. Er zijn verschillende redenen om voor goede tegels te kiezen voor uw dakterras:

  • Het dakterras blijft stabiel en strak: de juiste tegels en onderliggende systemen zorgen ervoor dat uw dakterras niet instabiel wordt, zoals bij een houten vloer die krom gaat trekken.

  • Het regenwater kan op de juiste manier weglopen door gebruik te maken van waterafvoer: dit is belangrijk voor het onderliggende dak en zorgt er voor dat u zo min mogelijk onderhoud heeft.

  • Het onderhoud is zeer gemakkelijk: terrastegels zijn gemakkelijk te verplaatsen. Als u kiest voor beton of keramiek dan is een schoonmaakmiddel voldoende. Kiest u voor hout? Dan is een regelmatige olie- en beitsbeurt voldoende.

  • U kunt kiezen uit vele kleuren en materialen: u kunt uw terras geheel naar eigen stijl vormgeven!

Dakterras bestrating en tegels Lawo Woudenberg

Dakterras vlonder

Door middel van houten tegels of houten planken kunt u een stijlvolle vlonder creëren op uw dakterras. Een vlonder begint bij de ondergrond; die dient stevig en waterpas te zijn. Ook met de afwatering dient rekening te worden gehouden. Daarna volgen de dakterras vlonder planken die uw dakterras een rustige en natuurlijke uitstraling geven. Er zijn verschillende houtsoorten die hiervoor geschikt zijn, die verschillen op het gebied van onderhoud, uitstraling en duurzaamheid. U kunt deze in onze showroom allemaal bekijken en uiteraard kunnen wij u meer informatie geven over de verschillende eigenschappen.

Dakterras inrichten

Bij het inrichten van uw dakterras kunt u er ook voor kiezen om groen te behouden en aan te leggen, in plaats van volledig te bestraten. Op deze wijze creëert u een dak tuin, waar u met veel plezier kunt tuinieren. Wilt u wel graag groen op uw dakterras, maar geen onderhoud verrichten? Dan is wellicht kunstgras een goede mogelijkheid voor u. Heeft u geen dakterras, maar een balkon? Ook voor de juiste balkontegels bent u bij ons aan het juiste adres! 

Wilt u meer privacy op uw dakterras, of graag uit de wind of uit de zon zitten? Wij hebben verschillende soorten uitrolbare zon- en windschermen en pergola zonwering die u hier uitstekend bij van dienst kunnen zijn. Dit zijn maatwerk producten van hoge kwaliteit die ook nog eens bijdragen aan de uitstraling van uw dakterras!

Dakterras aanleggen in Amersfoort

Woont u in de regio van Amersfoort en wilt u een dakterras aanleggen? Breng dan een bezoek aan onze showroom in Woudenberg, zodat wij u kunnen adviseren bij alle keuzes die hierbij komen kijken. U vindt voor uw dakterras bij ons de nodige materialen, variërend van bestrating en beschutting tot aan kunstgras.Kom langs bij Lawo Woudenberg om ons volledige assortiment te bekijken en te worden voorzien van vakkundig advies. Wij kunnen dan tevens de mogelijkheden met u doornemen voor het leveren en eventueel leggen van de bestrating. Wilt u contact met ons opnemen? Dat kan, door te bellen naar 033-2862428 of door een mail te sturen naar [email protected]