Afwerking sierbestrating

Waar moet ik op letten bij de verwerking van geprofileerde stenen?

Wanneer u geprofileerde stenen gaat verwerken dient u rekening te houden met het profiel en hoe deze het best tot zijn recht komt. Bij de GeoPiazza is het raadzaam de stenen altijd met de structuur mee te verwerken in een en dezelfde richting.

Zijn de producten van MBI kleurecht?

Alle eigen MBI producten waarvan de serienaam begint met GEO zijn absoluut kleurecht vanwege het feit dat deze allen zijn vervaardigd met een toplaag van natuurlijke granulaten welke van nature deze kleur bevatten. 

Daarnaast zijn de NOVOLUX tegels ook allen kleurecht. Alle andere producten zijn kleurvast en vervaardigd uit duurzame pigmenten.

Aandachtspunten bij de afwerking van het straatwerk:

- Veeg zand in de voegen, daarna de bestrating goed schoon vegen voordat u gaat aftrillen.

- Tril de bestrating van de rand naar het midden met een lichte trilplaat.

- Om beschadiging en vervuiling te voorkomen dient de trilplaat schoon te zijn en voorzien van een witte rubberen mat of zool.

- Tril de stenen alleen af mits het product minimaal 28 dagen oud is. De productiedatum vindt u terug op de productielabels en / of de afleverbon.

- Let wel, er zijn ook producten die NIET afgetrild mogen worden. (tegels vanaf 50×50 en 60×30, siertegels,stroken en geprofileerde tegels mogen NIET afgetrild worden)

- Nooit rechtstreeks met de hamer op de tegel kloppen, dit kan tot haarscheuren en / of breuk leiden.

- De kieren/voegen vult u op met (onkruidvrij) voegzand. Dit is zand dat na het bestraten wordt ingeveegd, zodat de stenen goed vast komen te liggen en er geen kieren ontstaan. (in drie kleuren verkrijgbaar).

- Laat het overgebleven zand maximaal een week op uw terras liggen.- Veeg daarna nog regelmatig zand in de voegen.

Bekijk meer productgroepen in de categorie Kleurechte bestrating