Welke tuinverlichting is geschikt

(LED) spots zijn populair in de tuin. Maar hoe gebruik je ze? Haal het beste uit je haag, leiboom, plataan of grote boom met deze tips.

Tuinspots

Met (LED) tuinspots kun je grotere en hoge objecten sfeervol verlichten. Een buitenspot geeft een gerichte lichtbundel maar niet elke lichtbundel is hetzelfde. Het verschil zit ‘m vooral in de hoek en de sterkte van de lichtbundel. Een lichtbron met een smalle lichtbundel geeft fel licht op een kleiner oppervlak. Dezelfde lichtbron met een brede lichtbundel geeft zachter licht over een groter oppervlak. Dan zijn er bovengrondse buitenspots die je in de grond prikt of met een grondplaat op een harde ondergrond monteert en er zijngrondspots die je kunt verwerken in bijvoorbeeld de bestrating. Ook zijn er nieuw in ons assortiment de spots die gedimd kunnen worden. Op deze manier kunt u altijd genieten van spots die de juiste sterkte hebben.

Voordelen van LED tuinverlichting

LED verlichting voor in uw tuin biedt veel voordelen. LED verlichting is namelijk erg energiezuinig, dit zult u ook terug zien op de energierekening. U zult namelijk minder geld hoeven te betalen! Ook gaan LED-lampen langer mee dan reguliere lampen, dit zorgt er ook voor dat uw minder vaak nieuwe lampen hoeft te kopen! Ten slotte worden LED-lampen niet heet en geven zij direct vol licht. Allemaal voordelen dus die ervoor zorgen dat LED tuinverlichting van Lawo de beste optie is. Nieuw in ons assortiment zijn ook de LED-lampen die gedimd kunnen worden. Op deze manier kunt u op de juiste momenten genieten van de sterkte van de LED-lampen, maar kunt u deze ook zachter zetten als u een wat meer romantische sfeer wilt.

Struiken en bomen verlichten met LED verlichting

Struiken en bomen kunnen gemakkelijk op een prachtige manier verlicht worden door middel van verschillende spots. U kunt een tuinspot schuin richten op de boom of struik zodat deze aan de bovenkant mooi verlicht is. Ook kunt u kiezen voor verschillende LED grondspots. Deze hebben een draaibare lens en zijn zo gemakkelijk op de struik of boom te richten. De grondspots kunt u dan in de bestrating rondom de boom of de struik verwerken. Voor meer informatie kunt u gerust langskomen bij ons winkel in Woudenberg.

Tuinpad verlichten

Een tuinpad kunt u het beste verlichten met de LED tuinspots uit ons assortiment. U kunt de paden in uw tuin prachtig verlichten met verschillende soorten grondspots. Wij verkopen verschillende soorten grondspots in allerlei soorten en maten. Onze deskundige medewerkers in onze winkel in Woudenberg helpen u graag bij het uitzoeken van de perfecte grondspots om uw tuinpad te verlichten. Vraag ook eens naar de mogelijkheden om uw tuinverlichting te laten dimmen!

Tip! Wist je dat onze vijverspots ook prima bovengronds te gebruiken zijn? Je kunt er heel goed kleine bomen mee uitlichten aangezien hij heel laag is, een stabiele voet heeft en een brede lichtbundel heeft.

Bekijk meer productgroepen in de categorie Tuinverlichting