Douglas hout

Genieten van het exclusieve buitenleven

Lawo Sierbestrating & Blokhutten heeft al meer dan 50 jaar ervaring met Douglas hout in de regio Utrecht. Douglas is de naam van een houtsoort, afkomstig van de douglasspar. Douglas hout is anno 2014 zeer populair. Vooral onbehandeld Douglas hout. Douglas hout heeft als kenmerk dat deze door langzamere groei in deze koude gebieden duurzaam is en bovenal die schitterende rose kleur heeft.

Eigenschappen van Douglas hout

De nerf van Douglas is overwegend fijn en recht. De draad is soms hard waardoor bij droging het splijten voor kan komen. Net als bij larikshout kunnen er in het hout noesten en kwasten voorkomen. Douglas is zeer geschikt als constructiehout. Over het algemeen krijgt de duurzaamheid van Douglas hout een nog betere beoordeling dan vuren of grenen. Zeker als dit ook nog verduurzaamd is. Douglas heeft als eigenschap dat het na drogen steeds harder wordt. Wilt u vergrijzing van douglashout voorkomen gebruik dan een (blanke) beits.

Toepassing

Doordat Douglas hout lang mee gaat vind het ook zijn toepassing bij zware damwanden, dekplanken en beschoeiingen. Door de mooie kleur en structuur en dat het in grote afmetingen beschikbaar is is het uitermate geschikte houtsoort voor het maken van tuinhuizen en overkappingen.

Douglas hout kopen

Bij Lawo Sierbestrating & Blokhutten kunnen wij u alles uitleggen over het uitgebreide assortiment tuinhout: Douglas hout. Wij verkopen ook Restol Houtolie om vergrijzing van het hout tegen te gaan. Restol Houtolie is op basis van lijnolie, wat het product zeer geschikt maakt voor gebruik van tuinhout. Er zijn altijd diverse kleuren op voorraad. Lees meer over ons assortiment Douglas hout voor de regio Utrecht. Als u alvast wat inspiratie zou willen opdoen kunt u een kijkje nemen in ons fotoalbum. Ook hebben wij een online webshop

Bekijk meer productgroepen in de categorie Tuinhout en tuinafscheiding