Siergrind, siersplit en zand

Nostalgisch en romantisch

Geef uw tuin een natuurlijke uitstraling met grindpaadjes, splitvakken, rotsen en natuursteen brokken. Er zijn enorm veel soorten grind en split in vele kleuren en gradaties verkrijgbaar.  Eigenlijk mag grind of split in geen enkele tuin ontbreken om het overvloedige regenwater snel en makkelijk af te voeren. Om het split en grind op de juiste plek te houden is plaatsen van een grindmat aan te raden.

Grind en split kan allebei dezelfde fractie (korrelgrootte) hebben. Er is grind in de fractie 8-16mm en er is split in de fractie 8-16mm. Het verschil tussen grind en split is, dat grind door de natuur z'n vorm heeft gekregen en dat split geforceerd in deze vorm is gemaakt. Grind is jarenlang door waterlopen en beekbeddingen gerold. Daardoor is het materiaal aan alle kanten afgesleten, daarom wordt dit ook wel 'gerold' genoemd. Split daarentegen wordt machinaal in grote brokstukken gedolven, later in kleinere fracties gebroken en daarna gezeefd. Split heeft daarom altijd breukvlakjes en scherpere randjes. De meeste soorten grind en split kunnen ook in grotere brokken gekocht worden. Deze kunnen wij gemakkelijk speciaal voor u bestellen. Ook zijn er eventueel andere (afwijkend van de standaardmaten) groottes beschikbaar. Voor foto's van grind en split kunt u een kijkje nemen in ons fotoalbum!

Bij uw Garden Stones @ Basics vestiging kunnen zij u alles uitleggen over de verschillende soorten Siergrind, siersplit en zandsoorten.