Siergrind, siersplit en zand

Siergrind, siersplit en zand

Bent u op zoek naar siergrind, siersplit of zand? Dan moet u bij Lawo Woudenberg wezen. Geef uw tuin een natuurlijke uitstraling met grindpaadjes, splitvakken, rotsen en natuursteen brokken. Er zijn enorm veel soorten grind en split in vele kleuren en gradaties bij ons verkrijgbaar. Eigenlijk mag grind of split in geen enkele tuin ontbreken om het overvloedige regenwater snel en makkelijk af te voeren. Om het split en grind op de juiste plek te houden is plaatsen van een grindmat aan te raden. Voor vragen kunt u gerust contact met ons opnemen. 

Verschillende grootte's grind en split

Grind en split kan allebei dezelfde fractie (grootte) hebben. Er is grind in de fractie 8-16mm en er is split in de fractie 8-16mm. Het verschil tussen grind en split is, dat grind door de natuur z'n vorm heeft gekregen en dat split geforceerd in deze vorm is gemaakt. Grind is jarenlang door waterlopen en beekbeddingen gerold. Daardoor is het materiaal aan alle kanten afgesleten, daarom wordt dit ook wel 'gerold' genoemd. Split daarentegen wordt machinaal in grote brokstukken gedolven, later in kleinere fracties gebroken en daarna gezeefd. Split heeft daarom altijd breukvlakjes en scherpere randjes. De meeste soorten grind en split kunnen ook in grotere brokken gekocht worden. Deze kunnen wij gemakkelijk speciaal voor u bestellen.  Voor foto's van grind en split kunt u een kijkje nemen in ons fotoalbum!

Voordelen grind en split

Heeft u al grind of split in uw tuin? Grind en split is momenteel erg populair. Vooral de laatste jaren wordt grind zeer veel gezien op erven en in tuinen. Dat komt voornamelijk door de vele voordelen die grind te bieden heeft. Hieronder vindt u een aantal belangrijke voordelen:  

 • Grind is stijlvol: grind geeft uw tuin een stijlvolle en sfeervolle uitstraling, of u nu een moderne, strakke tuin aanlegt of een ouderwets boerenerf. Wanneer je over een erf rijdt met grind krijg je vaak al helemaal een vakantie gevoel. 
   
 • Eenvoudige aan te leggen: bent u niet zo'n fan van klussen? Heeft u helemaal geen groene vingers? Geen probleem, want dan is grind namelijk ideaal. Een grindtuin (of pad, siertuin, oprit, terras etc.) is zeer eenvoudig aan te leggen! Voor meer informatie kunt u terecht bij onze medewerkers van Lawo. Wij kunnen een grindpad ook voor u aanleggen. 
   
 • Grind heeft niet veel onderhoud nodig: als u het grind eenmaal (goed) heeft aangelegd heeft u verder weinig werk meer. Af en toe harken is meestal voldoende.
   
 • Grind is ideaal te combineren: wilt u meerdere materialen of stijlen combineren in de tuin, dan is grind de ideale partner. Omdat grind in zoveel kleuren en vormen voorkomt is er altijd wel een soort die past bij uw stijl en beoogde look. 
   
 • Grind is een natuurproduct: ook dit is een voordeel: omdat grind een natuurproduct is, gebruikt u geen milieubelastende materialen.

Grindstabilisatie

Voordat u grind laat plaatsen zult u eerst de grond moeten stabiliseren. Dit zorgt ervoor dat u niet met fietsbanden of zelfs autobanden diep wegzakt in het grind. Ook is grindstabilisatie nodig voor mensen die moeilijk te been zijn. Grindstabilisatie zorgt er namelijk voor dat het lopen over grind veel makkelijker gaat. Om deze irritaties en onhandigheden te voorkomen kunt u uw grind stabiliseren. Gevuld met grind ontstaat een hecht oppervlak wat uitstekend begaanbaar is en blijft. Zonder sporen of kuilen en probleemloos in onderhoud. Ook zorgt grindstabilisatie ervoor dat het grind beter blijft liggen op zijn plek en hierdoor hoeft u het grind minder vaak aan te vullen wat erg fijn is voor uw portemonnee. 

Niet alleen kunt u terecht bij Lawo Woudenberg terecht om deze grindmatten voor grindstabilisatie aan te schaffen, ook kunt u de grindmatten laten aanleggen door ons. Dit scheelt u veel werk en zo weet u zeker dat de grindstabilisatie juist wordt uitgevoerd. 

Siergrind, siersplit en zand kopen

Voor siergrind, siersplit en zand kunt terecht bij uw Garden Stones @ Basics vestiging. Zij kunnen u alles uitleggen over de verschillende soorten siergrind, siersplit en zandsoorten. Komt u ook eens langs de showroom bij Lawo in Woudenberg?