Klinkers

Gebakken bestrating wordt gemaakt met natuurlijke grondstoffen als basis.  Een bewuste inzet van vuur, water en klei. De levensduur van gebakken straatstenen is lang, goed voor generaties. Ze zijn zeer geschikt voor hergebruik en behouden een hoge restwaarde. De bakstenen wordent onder hoge temperaturur gebakken. Door dit proces wordt gebakken bestrating kleurecht, door en door gehard en heeft het een lage vochtopname.

Klinkers, gebakken bestrating

De bakstenen worden zelfs mooier naarmate ze langer liggen. Gebakken straatbakstenen zijn te gebruiken voor allerlei soorten toepassingen en ideaal te combineren met andere materialen, zoals natuursteen. Ze zijn kleurvast, slijtvast en bestand tegen verwering. Daardoor zijn ze blijvend mooi. Een slimme keuze voor de lange termijn. Met gebakken bestrating kunnen er diverse patronen worden aangelegd en deze stenen zijn gemakkelijk te verwerken in en om uw tuin.

Hoewel een gebakken steen zijn waarde al heel lang bewijst, blijft het product onveranderd populair. Met de keuze voor dit verhardingsmateriaal kiest u in ieder geval voor kwaliteit en een natuurlijke uitstraling. Gebakken klinkers vormen een slijtvaste en vorstbestendige bestrating

Er zijn meerdere soorten en maten gebakken bestrating. We kunnen ze veelal indelen in drie hoofdsoorten. Deze drie hoofdsoorten kunnen in strakke of in getrommelde uitvoering worden geleverd.:

  • Gebakken Waalformaten
  • Gebakken Dikformaten
  • Gebakken Klinkerkeien

Bij Lawo in Woudenberg kunnen wij u alles uitleggen over de verschillende soorten gebakken bestrating, welke verkrijgbaar zijn in diverse maten en kleuren.

Getrommelde stenen

Is een getrommelde betonsteen die de look heeft van een oude kassei met gevlakte kop. Deze klinker is ideaal om uw oprit, tuinpad of zelfs uw terras aan te leggen. Trommelstenen zijn zeer geschikt voor het leggen van opritten, terrassen of tuinpaden. Deze getrommelde stenen hebben daarnaast een nostalgisch uiterlijk. Ze doen denken aan de oude kloostermoppen van vroeger. Vanaf vorig jaar zijn er ook trommelstenen verkrijgbaar in een verbeterde samenstelling. De betonsteen neemt dankzij een innovatieve bewerking beduidend minder water op dan elke andere vergelijkbare betonstenen. Hierdoor is de bestrating sneller droog, nemen minder snel vuil op, hebben minder last van groene alg en zijn minder gevoelig voor witte kalkuitslag. De stenen zijn verkrijgbaar in diverse kleuren, formaten en verbanden. Laat u bijvoorbeeld eens inspireren door de grote verscheidenheid aan wildverbanden.

Bekijk meer productgroepen in de categorie Sierbestrating