Keramische tegels

Keramische terrastegels

Een nieuwe trend op het gebied van sierbestrating zijn de keramische terrastegels voor buitengebruik. De keramische terrastegels zijn voorzien van een modern oppervlakte design en in diverse kleuren en maten leverbaar. Lawo Sierbestrating & Blokhutten heeft al diverse tuinen in Amersfoort, Woudenberg, Zeist, Leusden en omgeving Utrecht voorzien van de mooiste terrastegels uit de regio. U kunt uw keramische terrastegels makkelijk, snel én eenvoudig bestellen bij Lawo Woudenberg webshop. Keramische terrastegels voor buiten zijn gemaakt van een type klei dat relatief kort wordt gebakken, denk aan circa 1 uur. Hierbij kan de temperatuur wel oplopen tot 1200 graden! Een bijkomend voordeel van de keramiek is dat de tegels:

  • Kleurecht zijn
  • Geen kunstmatige kleurstoffen bevatten
  • Minder krasgevoelig zijn

Op die manier behouden de terrastegels hun natuurlijk, mooie kleur. Daarnaast is er ook ruimte voor prints: van natuurstenen tot een houten uitstraling. Wanneer u kijkt naar de duurzaamheid, dan gaan keramische tegels vele malen langer mee dan betontegels en natuursteen. Bovendien is keramiek de trend van dit jaar omdat het minder kans heeft op verkleuring en minder kans heeft op witte kalkuitbloei. Wel is het belangrijk om bij keramische tegels te zorgen voor een goede afwatering en houd bovendien rekening met een minimale voegbreedte van 3mm. Bekijk in onze online shop de vele mogelijkheden qua keramische tegels, zo kunt u bijvoorbeeld kiezen uit een dunne tegel van 1 cm dikte voor het verlijmen op beton funderingen of juist een dikke tegel van 4 cm voor het leggen op zand. Ook qua kleur heeft u een ruime keus, van houtkleur tot grijs en antraciet. Bestel 60x60 cm keramiek terrastegels samen met opsluitbanden en gewoon zand of metselzand bij uw nummer 1 in sierbestrating. 

Innovatieve keramische terrastegel met waterbuffer

Alhoewel de keramische tegel zelf al vrij nieuw en innovatief is, zijn er nu keramische terrastegels met waterbuffer beschikbaar. De X1 terrastegel is dé revolutie op het gebied van keramische terrastegels. De positieve eigenschappen van keramische terrastegels worden namelijk gecombineerd met het verwerkingsgemak van een betontegel. Het grootste voordeel van de X1 keramische terrastegel is dat deze het regenwater onder het terras opvangt en langzaamaan wordt dit regenwater weer afgegeven aan de grond. 

Deze X1 terrastegel in uniek in zijn soort en heeft een keramische bovenlaag van 16 mm dik. De onderlaag is gemaakt van 24 mm dik kunststof en kan maar liefst 24 liter water per m2 opvangen. Met deze unieke terrastegel is het aanleggen van afvoergoten, aansluitingen op hemelwaterafvoer of riolering niet meer nodig! In totaal heeft dit systeem een dikte van 40 mm. 

De boven- en onderlaag van deze tegel zijn vastgezet met een ijzersterke, gepatenteerde spreidplugverbinding. Deze verbinding kan niet loskomen, ook niet met vorst! Het is een gemakkelijk tegel die te vergelijken is met clicklaminaat voor binnen. Het leggen van deze tegel kunt u dus gemakkelijk zelf doen! De Plug- & layverbinding zorgt ervoor dat de tegels makkelijk in elkaar te schuiven zijn. De tegels zijn ook nog eens licht in gewicht en u kunt deze gewoon verwerken in een drainerend zandbed. Elke hoosbui wordt hartstikke snel afgevoerd, met een snelheid van maar liefst 65 liter per m2 per minuut. Zo hoeft u nooit meer bang te zijn dat er een laag water bovenop uw tegels komt te liggen. Naast dat dit zo een uniek, gemakkelijk en mooi systeem is, is het ook nog fijn voor uw portemonnee doordat u de tegels niet hoeft te voegen. 

Meer info? Bekijk dan eens deze interessante video: https://tilesystemx.com/in-de-media/ 

Keramische terrastegels kopen

Keramische tegels zijn kleurvast, krasvast, maatvast, nemen geen vocht of vuil op, worden niet glad en gegarandeerd vorstvrij. U ziet het; dit zijn tegels van absolute topklasse. De keramische terrastegels onderscheiden zich ten opzichte van andere bestratingen en tegels door de volgende voordelen:

  • Krasbestendig
  • Geen kalkuitbloei
  • Vuilafstotend
  • Vorstbestendig
  • Kleur- en maatvast
  • Laag gewicht
  • Vanaf 2 cm dik

Keramische terrastegels in de buurt

Wilt u echt zorgeloos genieten van uw tuin, dan zijn keramische tegels een goede keuze. Bij Lawo Sierbestrating en blokhutten kunnen wij u alles uitleggen over de verschillende soorten keramische tuintegels, welke verkrijgbaar zijn in diverse maten en kleuren. Denk bijvoorbeeld aan keramische terrastegels. Wij zijn gevestigd in Woudenberg in de buurt van Amersfoort, Utrecht en Zeist. Heeft u toch liever een terras van kunstgras? Ook dat kunnen we voor u verzorgen. Neem eens contact met ons op voor alle mogelijkheden. Wilt u alvast wat inspiratie opdoen? Neem dan snel een kijkje in ons fotoalbum!