Opsluitbanden

Opsluitband kopen

Voor het "opsluiten" van de bestrating om het "weglopen" van de stenen tegen te gaan wordt gebruik gemaakt van de opsluitband. Deze opsluitbanden zijn er in diverse diktes en hoogten. Voor terrassen en paden worden meestal de kleinere banden gebruikt en hoge opsluitbanden weer voor andere doeleinden. Voor een oprit wordt geadviseerd een zwaardere band te gebruiken. Wij hebben verschillende banden, van beton tot aan natuursteen in ons assortiment. Denk eens aan:

  • Opsluitbanden antraciet
  • Opsluitbanden hoog
  • Opsluitbanden beton

Bij uw Garden Stones @ Basics vestiging kunnen zij u alles uitleggen over de verschillende soorten opsluitbanden, welke verkrijgbaar zijn in diverse maten en kleuren.

Voor verfraaiing van uw tuin, terras en oprit hebben wij een zeer gevarieerd assortiment opsluitbanden van de allerbeste kwaliteit. 

Functie van opsluitbanden

Opsluitbanden vervullen een vrij belangrijke functie in uw tuin. De opsluitbanden voorkomen bijvoorbeeld dat de reeds aanwezige bestrating wordt weggedrukt. Ze houden in feite de tuin op zijn plaats. Het onderliggende zand kan niet verschuiven en verzakken of wegvloeien door overmatige neerslag. Opsluitbanden zijn ook niet alleen te gebruiken in de tuin, ook voor het terras en langs de oprit zijn opsluitbanden zeer effectief.

Met opsluitbanden een mooie tuin

Opsluitbanden maken ook uw tuin een stuk mooier, omdat de beplanting en de bestrating van de tuin afgebakend wordt, vindt er geen verloop plaats en blijven de contouren mooi strak. Er zijn bovendien geen verzakkingen en niveau verschillen. Dat is een heel fijn voordeel bij tegels en andere bestrating, de ondergrond kan niet verzakken en het patroon van de tegels blijft intact. Naast betegeling houden opsluitbanden ook planten en aarde op zijn plaats. Ook na bijvoorbeeld een hevige regenval is er geen risico op verzakking. Door de opsluitbanden creatief te plaatsen, kunt u de tuin meer karakter geven. 

Naast onze rechte opsluitbanden van antraciet en andere kleuren, bieden wij ook ronde opsluitbanden van beton aan. Ronde opsluitbanden van beton zorgen weer voor een hele andere look. Hierdoor is het mogelijk een unieke bestrating aan te leggen. Wilt u meer weten over welke soort en kleur van de opsluitband het best past bij jouw tuin? Kom dan langs in Woudeneberg en laat u eens informeren door onze medewerkers.

Opsluitband met visbek

Om ervoor te zorgen dat de opsluitbanden goed in elkaar overlopen, worden ze vaak gemaakt met een zogeheten visbek motief. Deze V vorm aan weerszijden maakt het eenvoudig om de opsluitbanden aan elkaar te koppelen zonder ze vast te maken met cement of andere nodige middelen. Plaats de band goed dicht tegen elkaar over de gewenste lengte van de tuin of het pad. Dankzij een opsluitband met visbek blijft hierdoor de hele band netjes uitgelijnd zonder verschuiving.

Geef karakter aan de tuin met opsluitbanden

Opsluitbanden zijn verkrijgbaar in diverse materialen en kleurstellingen bij ons in Woudenberg. Let goed op de gewenste diepte en hoogte. Een opsluitband van beton is vooral praktisch, als de banden duidelijk in het zicht staan, geeft een natuursteen model een prachtig en organisch karakter aan uw tuin.

Laat u goed adviseren over de mooiste en beste opsluitbanden voor uw thuis! Naast mooie sierbestrating, verkopen wij ook: betontegels, keramische tegels en klinkers. Dus woont u in de omgeving van Amersfoort, Utrecht en Zeist? Kom dan gezellig langs! Neem ook eens een kijkje in ons fotoalbum

Bekijk meer productgroepen in de categorie Sierbestrating